top of page
wassen van honden
knippen van honden
nagels knippen bij honden

De hond wordt gewassen met professionele shampoo. Daarna wordt hij volledig gedroogd. Door tegelijk te borstelen worden eventuele klitten uitgeborsteld.

Wassen en drogen
Knippen of scheren

De hond wordt geknipt of geschoren naar wens van het baasje. Hierbij wordt wel altijd rekening gehouden met de vachtstructuur.

Nagels knippen

Zijn de nagels van je hond te lang?

Bel gerust om even snel langs te komen! Dit kost €5 per hond.

Puppygewenning

Honden moeten leren omgaan met vreemde geluiden, in een vreemde omgeving met een vreemde persoon.

Daarom is een puppygewenning zeker aan te raden om de hond stressloos kennis te leren maken met het trimsalon. Dit gebeurd in 3 stappen.

1. Leeftijd 3-4 maand

De puppy komt samen met zijn baasje langs. Hier wordt veel info meegegeven over de vachtverzorging. De puppy wordt volledig geborsteld. Zijn pootjes worden natgemaakt in bad en erna gedroogd met de haardroger. Nageltjes worden geknipt en ogen proper gemaakt. Bij sommige rassen zal de achterkant van de tondeuse ook eens over de rug gestreeld worden om het lawaai en trilling te voelen.

2. 3-4 weken later

De puppy komt langs voor zijn eerste wasbeurt. Ditmaal zonder baasje, tenzij ik merk dat het hondje het echt nodig heeft dat baasje erbij is. Hier wordt hij volledig gewassen, gedroogd en geborsteld. Nageltjes worden ook geknipt en haar tussen de kussentjes worden wegeknipt.

3. Leeftijd ongeveer 5-6 maand

Eindelijk klaar voor zijn eerste echte trimbeurt! Hier wordt samen met baajse besproken hoe de pup geknipt wordt. Ik vind het altijd handig als je een foto bij hebt, zo kan ik zien wat je mooi vindt.

**

Indien de pup in paniek was de volledig wasbeurt is het aan te raden tussendoor nog eens te komen op wasbeurt zodat de hond kan wennen.

bottom of page